dinsdag 23 november 2010

INTENTIE EXPERIMENT TOONT BELANG VAN KUNST & CULTUUR


Persaankondiging

“Woensdag 24 november a.s. vanaf 11 uur zal kunstenaar en psycholoog Karin Seydel op het Binnenhof in Den Haag het resultaat tonen van een intentie experiment. Dit experiment laat zien dat de gezondheid van de samenleving en van het individu in het geding is als we de kunst / cultuur stekker eruit trekken.

Naar aanleiding van de culturele kaalslag in Nederland deed Seydel een experiment op basis van de Emoto-theorie. Ze heeft 2 potten, elk gevuld met rijst en water, een maandlang zowel positief als negatief toegesproken. Tegen de ene pot sprak ze iedere dag de zin “jij kan zonder kunst” en tegen de ander “kunst is een deel van je wezen”. Het resultaat is verbijsterend.

Als je nieuwsgierig bent naar het resultaat kom dan morgen om 11:00 uur naar het Binnenhof in Den Haag”.

Morgen ga ik met Karin naar Den Haag, maak foto’s van de presentatie. Pers, facebook en twitter zijn ingelicht. Een gesprek met Mark Rutte bleek op de korte termijn niet te realiseren; we zien wel wie er op komt dagen. Er zijn ieder geval kamerleden aanwezig zo her en der. En geloof het of niet er is een bijzonder effect op de rijst. Het effect kun je gemakkelijk ook overzetten naar de samenleving en de manier waarop we met elkaar omgaan: de kracht van positieve intentie.

Morgen worden de foto’s gepubliceerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten